technika

Temat: Sprawdź co jesz

 

Na ostatniej lekcji poznaliście kilka podstawowych zasad dotyczących zdrowego  odżywiania. Niestety wśród produktów spożywczych czyha na was wiele nieprzyjemnych niespodzianek takich jak – konserwanty,    barwniki, aromaty, przeciwutleniacze i inne.

Producenci żywności dodają je do produktów aby poprawić ich walory zewnętrzne, smakowe, kolorystyczne itp. Mają one niestety negatywny wpływ na nasze zdrowie, a zatem zanim kupimy produkt w sklepie spożywczym powinniśmy zapoznać się z etykietą na opakowaniu.

Kupujmy więc  produkty z jak najmniejszą ilością symboli E, krótszym terminem

 

 

Nie  wolno nam również zapominać o aktywności fizyczne !!!! 🙂

 

Wykonajcie proszę ćwiczenia 1,2,3 ze  strony 68-69 podręcznika.

Miłej pracy

Przejdź do treści